Σάββατο 11 Μαΐου 2019

ΟΛΟΙ στο δικαστήριο την Δευτέρα 13 Μαΐου


Δευτέρα 13 Μαΐου η δίκη του αστυνομικού που χτύπησε με σιδερογροθιά την καθαρίστρια Φωτεινή Νικηταρά


Την Δευτέρα 13 Μαΐου στο Α’ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Aθήνας, (δικαστήρια Eυελπίδων, κτήριο 2 αίθουσα 3, αριθμός πινακίου 5) γίνεται η δίκη του αστυνομικού Δροσίδη που χτύπησε πισώπλατα με σιδερογροθιά την αγωνιζόμενη καθαρίστρια του Υπουργείου Οικονομικών Φωτεινή Νικηταρά, στις 10 Ιουνίου του 2014. H σκηνή εκείνης της σιδηρογροθιάς έγινε τότε πρωτοσέλιδο στον διεθνή τύπο.

Στο μεταξύ, σε μια από τις δίκες αντιπερισπασμού των αστυνομικών, δύο μέρες αργότερα, στις 15 Mαΐου δικάζεται η Φωτεινή Nικηταρά και δύο αλληλέγγυοι με την κατηγορία ότι… έδειραν μια ολόκληρη αστυνομική διμοιρία!

Ο 18μηνος αγώνας των καθαριστριών που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πτώση της τότε κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου. Aντιμετωπίστηκε με πράξεις αγριότητας εκ μέρους των αστυνομικών οργάνων -  αγριότητα που αντανακλούσε το πολιτικό αδιέξοδο της συγκυβέρνησης και την αδυναμία της να κάμψει το κίνημα των απολυμένων καθαριστριών.

Η διαθεσιμότητα του θρασύδειλου αστυνομικού έγινε αιτία για την εκδικητική και βίαιη δράση και άλλου αστυνομικού, του Τσοκαναρίδη, που τραυμάτισε σοβαρά την καθαρίστρια Λίτσα Αλεξάκη και συνέλαβε αναίτια την καθαρίστρια Βάσω Γκόβα. Ο Τσοκαναρίδης πρόσφατα, στις 4 Απριλίου 2019, τιμωρήθηκε με 8μηνη φυλάκιση. Ήταν μια σημαντική δικαίωση των αγωνιστριών καθαριστριών και του κινήματος που πάλεψε για την τιμωρία της αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Το εργατικό κίνημα και οι αγωνιστές πρέπει να δώσουν το «παρών» στη δίκη μαζικά και αποφασιστικά. Η σιδερογροθιά στην εργάτρια Φωτεινή Nικηταρά ήταν γροθιά στο πρόσωπο της εργατικής τάξης και δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη γιατί θα αποθρασύνει την κρατική βία και καταστολή πάνω σε κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας και θα αποτελεί σοβαρό πλήγμα κατά του εργατικού κινήματος.

Απαιτούμε:
  • Να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο αστυνομικός των ΜΑΤ που χτύπησε την καθαρίστρια Φωτεινή Νικηταρά και να διωχθεί από την αστυνομία.
  • Να πάψει κάθε δίωξη κατά των αγωνιζόμενων καθαριστριών.
  • Να καταργηθούν τα ειδικά σώματα καταστολής (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΥΜΕΤ)

11/5/2019

Πρωτοβουλία για τη δικαίωση των αγωνιζόμενων καθαριστριών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου