Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η «Πρωτοβουλία για τη δικαίωση των αγωνιζόμενων καθαριστριών», χαιρετίζει τις δεκάδες εργατικές συλλογικότητες, σωματεία και κινήσεις πόλης που στήριξαν τις αγωνίστριες εργαζόμενες στο αίτημά τους να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθεί ο αστυνομικός που κακοποίησε τις καθαρίστριες.
Δεκάδες ψηφίσματα και ανακοινώσεις από εργατικά σωματεία, πολιτικές κινήσεις και κόμματα έδωσαν το μήνυμα σε όλους ότι κανένας εργαζόμενος δεν είναι μόνος του! Αποδείχθηκε ότι η εργατική τάξη έχει τη δυνατότητα να στηρίξει κάθε εργαζόμενο που σηκώνει ανάστημα και ζητά το δίκιο του είτε απέναντι στον εργοδότη είτε απέναντι στην καταστολή.
Αποδείχθηκε άλλη μια φορά ότι η ταξική αλληλεγγύη και το κοινό μέτωπο εργατικής αντίστασης είναι απαραίτητα πολιτικά εργαλεία που η εργατική τάξη θα πρέπει να χρησιμοποιεί για να αντιπαλεύει την πολιτική της κυβέρνησης και των μνημονίων.
Ο αγώνας για την πολιτική ανάδειξη της μήνυσης των καθαριστριών κατά του αστυνομικού των ΥΜΕΤ Τσοκαναρίδη δεν είναι αγώνας μόνο ενάντια στην καταστολή είναι πάνω από όλα αγώνας για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες. Είναι αγώνας για το δικαίωμα στη δουλειά για να πάρουμε πίσω ότι μας έχουν στερήσει.
Η δίκη που επρόκειτο να γίνει στις 11 Φεβρουαρίου αναβλήθηκε για αόριστο χρόνο εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων που βρίσκονται σε απεργία διαρκείας για να αποτρέψουν το νομοσχέδιο για την ασφάλιση που προωθεί η κυβέρνηση. Η πρωτοβουλία καλεί σε επαγρύπνηση τους εργαζόμενους, τα σωματεία και τις συλλογικότητες που την πλαισίωσαν  όταν οριστεί η δίκη.
Πέρα όμως από αυτή την δίκη ο αγώνας των καθαριστριών κάθε άλλο παρά έχει κλείσει. Τον Μάιο εκδικάζεται η προσφυγή του δημοσίου εναντίον πρωτόδικης δικαστικής απόφασης που δικαίωνε τις καθαρίστριες. Το δημόσιο –δηλαδή η κυβέρνση – αρνείται να αποσύρει την προσφυγή επικαλούμενη διάφορα νομικά δήθεν ζητήματα.
Έχουμε χρέος, να ανατρέψουμε τα αντεργατικά σχέδια που εμφανίζονται είτε με τα μνημόνια είτε με τον μανδύα της «δικαιοσύνης», για τις δικές μας ζωές, αλλά και για τις γενιές που έρχονται πίσω μας, για τα παιδιά μας.
18 Φεβρουαρίου 2016
Πρωτοβουλία για τη δικαίωση των αγωνιζόμενων καθαριστριών