Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου η δίκη του αστυνομικού των ΥΜΕΤ που τραυμάτισε τις καθαρίστριες

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου η δίκη του αστυνομικού των ΥΜΕΤ
που τραυμάτισε τις καθαρίστριες

 Ανοιχτή σύσκεψη την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017, 7 μμ, στο χώρο 

του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό  Αθηνών (ΣΕΛΜΑ),
οδός Αθηνάς 67, στον 3ο όροφο.
 

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017, θα γίνει η δίκη του αστυνομικού των ΥΜΕΤ που τραυμάτισε τις καθαρίστριες Β. Γκόβα και Ευαγγελία Αλεξάκη, στις 10 Ιούλη του 2014 μπροστά στο Υπουργείο Οικονομικών, όταν τα ΜΑΤ έκαναν ακόμα μία επίθεση στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών.

Η δίκη είχε αναβληθεί στις 11 Φεβρουαρίου του 2016, εξαιτίας της απεργίας των δικηγόρων που αγωνίζονταν για την απόσυρση του νομοσχεδίου που κατάργησε την κοινωνική ασφάλιση.

Οι καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών εναντιώθηκαν στη βία της κρατικής καταστολής και έδειξαν ότι έχει το ίδιο πρόσωπο, φορά το ίδιο κράνος, χτυπά με την ίδια γροθιά, απέναντι σε όποιον και όποια υψώνει τη φωνή για να διεκδικήσει δικαιώματα που καταργούνται. 
Οι μνημονιακές πολιτικές είτε της προηγούμενης συγκυβέρνησης (Ν. Δ. – ΠΑΣΟΚ) είτε αυτές που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, στρέφονται ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων της νεολαίας. Οι πολιτικές αυτές διογκώνουν όχι μόνο τη φτώχεια, την εξαθλίωση αλλά και την καταστολή. Όσο περισσότερο άδικες και αντιλαϊκές είναι, τόσο χρησιμοποιούν την περιστολή των δικαιωμάτων προκείμενου να συνθλίψουν την αντίσταση.

Η αντίσταση και η αλληλεγγύη όμως θα είναι οι εφιάλτες τους, η βαρβαρότητα θα ηττηθεί.
Καλούμε για άλλη μια φορά όλες τις πολιτικές οργανώσεις της αριστεράς, τις εργατικές συλλογικότητες, τους αυτοοργανωμένους χώρους και στέκια να πλαισιώσουν την Πρωτοβουλία και να δώσουν μαζικό παρόν στην δίκη του αστυνομικού των ΥΜΕΤ την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου.
Απαιτούμε:
  • Την παραδειγματική τιμωρία του αστυνομικού που χτύπησε την Ευαγγελία Αλεξάκη και Βάσω Γκόβα.
  • Να πάψει κάθε δίωξη κατά των αγωνιζόμενων καθαριστριών
  • Να καταργηθούν τα ειδικά σώματα καταστολής (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΥΜΕΤ κλπ)
Η «Πρωτοβουλία για τη δικαίωση των αγωνιζόμενων καθαριστριών» καλεί σε ανοιχτή σύσκεψη για την δίκη, την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017, 7 μμ, στο χώρο του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό  Αθηνών (ΣΕΛΜΑ), οδός Αθηνάς 67 στον 3ο όροφο (κοντά στην Ομόνοια).

Πρωτοβουλία για τη δικαίωση των αγωνιζόμενων καθαριστριών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου