Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Να καταδικαστεί ο αστυνομικός που τραυμάτισε
την καθαρίστρια Κωνσταντίνα Παπουτσή
Κάτω τα χέρια από τους εργατικούς αγώνες
 
 
 
Την Δευτέρα 2 Οκτώβρη δικάζεται ο αστυνομικός που τραυμάτισε την αγωνιζόμενη καθαρίστρια του Υπ. Οικονομικών Κωνσταντίνα Παπουτσή.

Κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας των γυναικών μπροστά στο Υπ. Οικονομικών τον Ιούνιο του 2014, με αφορμή την προσέλευση στο υπουργείο του Υπ. Οικονομικών της κυβέρνησης του Σαμαρά, Χαρδούβελη, οι δυνάμεις των ΜΑΤ και ΔΙΑΣ όρμησαν, μετά από την προτροπή - ιαχή του επικεφαλής: «καθαρίστε τις καθαρίστριες», χτυπώντας αλύπητα τις απολυμένες εργάτριες που αγωνίζονταν για την επαναπρόσληψη τους.

Επειδή η ατιμωρησία των δυνάμεων καταστολής τις έχει αποθρασύνει, επειδή η εργατική τάξη δεν μπορεί να ξυλοφορτώνεται από τους πραιτοριανούς της εκάστοτε εξουσίας όταν διεκδικεί το δίκιο της, απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία του αστυνομικού παραπέμφθηκε αυτεπάγγελτα για τον τραυματισμό της Κωνσταντίνας.

Η «Πρωτοβουλία για τη δικαίωση των αγωνιζόμενων καθαριστριών» καλεί την Δευτέρα 2 Οκτώβρη, στο κτίριο 2 αίθουσα 3, κάθε εργαζόμενο, κάθε αγωνιστή στα δικαστήρια της Ευελπίδων για να απαιτήσουμε την τιμωρία του θρασύδειλου αστυνομικού.

Απαιτούμε:
  • Την παραδειγματική τιμωρία των αστυνομικών που δικάζονται για τη βία που ασκήθηκε κατά των απολυμένων καθαριστριών του Υπ. Οικονομικών
  •  Να πάψουν οι διώξεις κατά των αγωνιζόμενων καθαριστριών.
  • Να καταργηθούν τα ειδικά σώματα καταστολής (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΥΜΕΤ)


Κάτω τα χέρια από τους εργατικούς αγώνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου