Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Αναβολή της δίκης για 23 Φεβρουαρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑΣ ΒΑΣΩΣ ΓΚΟΒΑ
Αναβολή της δίκης για 23 Φεβρουαρίου 2018

Η εκδίκαση της μήνυσης του αστυνομικού των ΥΜΕΤ Τσοκαναρίδη, κατά της καθαρίστριας Βάσως Γκόβα, αναβλήθηκε εκ νέου για τις 23 Φεβρουαρίου 2018.
Ακυρώθηκε για άλλη μια φορά το δικονομικό τέχνασμα με το οποίο ο αστυνομικός προσπάθησε να αποφύγει την κύρια δίκη που αφορά στην εξέταση των πραγματικών περιστατικών που οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό από τον ίδιο, των δύο εργατριών Βάσως Γκόβα και Ευαγγελίας Αλεξάκη, στην είσοδο του υπουργείου Oικονομικών στις 10 Ιουλίου του 2014, κατά την διάρκεια ειρηνικής διαμαρτυρίας για την ακύρωση των απολύσεων και το δικαίωμα στη δουλειά.
Οι μεθοδεύσεις αστυνομικών και ανακριτικών αρχών που συνιστούν σοβαρές παραλείψεις με στόχο την απαλλαγή του αστυνομικού από κατηγορίες αλλά και τα δικονομικά τεχνάσματα που στοχεύουν να εξαντλήσουν την Βάσω και τις καθαρίστριες έπεσαν επίσης στο κενό. Σε συμφωνία με τα παραπάνω είναι και η στάση του δικηγόρου του αστυνομικού Τσοκαναρίδη, ο οποίος επιτέθηκε στο συνήγορο της καθαρίστριας εγκαλώντας τον για τα πολιτικά του φρονήματα!
Οι καθαρίστριες που δονούσαν το κέντρο της Αθήνας με τα συνθήματά τους ήταν παρούσες στο δικαστήριο μαζί με αλληλέγγυους. Θυμωμένες στη θέα των αστυνομικών που τις είχαν κακοποιήσει και τώρα με θράσος τις σύρανε στο εδώλιο.

Εργάτες, συνδικάτα και πολιτικές κινήσεις, στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο, απαιτούν την αθώωση της καθαρίστριας Βάσως Γκόβα την παύση των διώξεων και την τιμωρία του αστυνομικού,

Η «Πρωτοβουλία για τη δικαίωση των αγωνιζόμενων καθαριστριών» καλεί τους εργαζόμενους και τους άνεργους, όλες τις εργατικές συλλογικότητες, τα συνδικάτα, τους αυτοοργανωμένους χώρους και τις πολιτικές οργανώσεις της αριστεράς σε αγωνιστική επαγρύπνηση μέχρι την πλήρη δικαίωση των καθαριστριών Βάσως Γκόβα και Ευαγγελίας Αλεξάκη.

5 Οκτωβρίου 2017

Πρωτοβουλία για τη δικαίωση των αγωνιζόμενων καθαριστριών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου