Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥΚάλεσμα της Πρωτοβουλίας για τη δικαίωση των αγωνιζόμενων καθαριστριών

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ

κτήριο Προκάτ 10 πμ


Στις 29 Μαρτίου συμπληρώνονται σχεδόν 5 χρόνια από την επίθεση των δυνάμεων καταστολής μπροστά στο Υπουργείο Οικονομικών που οδήγησε στη σύλληψη της καθαρίστριας Βάσως Γκόβα και στο σοβαρό τραυματισμό της Ευαγγελίας Αλεξάκη από τον αστυνομικό των ΥΜΕΤ Τσοκαναρίδη.

Εδώ και 5 χρόνια η μήνυση των καθαριστριών κατά του αστυνομικού σέρνεται από δικαστήριο σε δικαστήριο, αναβάλλεται, ξεκινάει για να ξαναπάρει αναβολή, συγχωνεύεται με την μήνυση του αστυνομικού ώστε να συμψηφιστεί ο θύτης και το θύμα. Mε τις αλλεπάλληλες αναβολές αντί για δικαιοσύνη η δικαστική διαδικασία λειτουργεί ως ιδιότυπη τιμωρός των καθαριστριών. Ας συνυπολογιστεί ότι ορισμένες είναι υποχρεωμένες να ταξιδεύουν εκατοντάδες χιλιόμετρα σε κάθε αναβολή.

Εδώ και 5 χρόνια όχι μόνο δεν αποδίδεται δικαιοσύνη αλλά η ταξική δικαιοσύνη ολοκληρώνει το έργο της αστυνομικής καταστολής τιμωρώντας τις γυναίκες με δικαστική ομηρεία ώστε να μάθει ο κάθε εργαζόμενος που ζητά το δίκιο του πως αν σακατεύεται αναίτια από την αστυνομία πρέπει να σκύβει το κεφάλι και να μη ζητά την τιμωρία των υπευθύνων.

Σε κάθε δίκη ένας συρφετός αστυνομικών ψευδομαρτύρων δίνει το «παρών» με ειρωνείες προς τις καθαρίστριες και τους αλληλέγγυους ενώ σε ένα κρεσέντο ακροδεξιάς ρητορείας ο συνήγορος του αστυνομικού δήλωσε στο δικαστήριο ότι το να φωτογραφηθούν οι καθαρίστριες μπροστά από το «Σπίτι του Μαρξ» στις Βρυξέλλες όπου βρέθηκαν καλεσμένες από τα συνδικάτα, αποτελεί ενοχοποιητικό στοιχείο!

Άλλωστε οι συνεχιστές της πολιτικής της ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, διατηρούν στο αστυνομικό σώμα ακόμη και εκείνους τους αστυνομικούς που έχουν γίνει διαβόητοι για την απροκάλυπτη βία - δείχνοντας πώς εννοούν τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη.

Tην Παρασκευή 29 Μάρτη έχει προσδιοριστεί να συνεκδικαστεί η μήνυση των καθαριστριών που άδικα συνελήφθηκαν και κακοποιήθηκαν από την αστυνομία, με τη μήνυση που για λόγους αντιπερισπασμού υπέβαλε ο αστυνομικός που κακοποίησε και συνέλαβε τις γυναίκες που διαδήλωναν ειρηνικά κατά της τρόικας στις 10 Ιούλη 2014. Είναι παραπάνω από ορατή η πιθανότητα μέσω των συνεχών αναβολών να παραγραφεί η μήνυση κατά του αστυνομικού. Μια τέτοια εξέλιξη που θα απαλλάξει τους αστυνομικούς χωρίς δίκη θα έχει τη σφραγίδα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δίπλα σε αυτή της «ανεξάρτητης» Δικαιοσύνης.

Το εργατικό κίνημα και οι αγωνιστές πρέπει να δώσουν το «παρών» στη δίκη μαζικά και αποφασιστικά. Τυχόν απαλλαγή του αστυνομικού, ή ακόμη χειρότερα καταδίκη των αγωνιστριών που τραυματίστηκαν (εκκρεμούν μηνύσεις για αρκετές ακόμη καθαρίστριες), θα αποθρασύνει την κρατική βία και καταστολή πάνω σε κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας και θα αποτελεί σοβαρή ήττα του εργατικού κινήματος.

Απαιτούμε:
  • Να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο αστυνομικός των ΥΜΕΤ που τραυμάτισε την Ευαγγελία Αλεξάκη και Βάσω Γκόβα.
  • Να αθωωθεί η συναδέλφισσα Βάσω Γκόβα και να πάψει κάθε δίωξη κατά των αγωνιζόμενων καθαριστριών. Να καταργηθούν τα ειδικά σώματα καταστολής (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΥΜΕΤ)

Πρωτοβουλία για τη δικαίωση των αγωνιζόμενων καθαριστριών

Aθήνα 27 Mαρτίου 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου