Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΑΝ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΕΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΑΝ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΕΣ

Τετάρτη 3 Απριλίου 8:45* στην αίθουσα Προκάτ των δικαστηρίων της Ευελπίδων


Την Τετάρτη 3 Απριλίου θα συνεχιστεί η δίκη των καθαριστριών που ξεκίνησε την  Παρασκευή 30 Μαρτίου και θα εξετάσει την μήνυσή τους κατά του αστυνομικού Τσοκαναρίδη για τη βία άσκησε με συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό της καθαρίστριας Λίτσας Αλεξάκη και την αναίτια σύλληψη της  καθαρίστριας Βάσως Γκόβα.

Η σύλληψη, στις 10 Ιούλη 2014, της αγωνίστριας Βάσως Γκόβα έγινε, όπως προκλητικά ο ίδιος ο αστυνομικός δήλωσε τότε, για εκδικηθεί για το συνάδελφό του που τέθηκε σε διαθεσιμότητα ύστερα από το αναίτιο και πισώπλατο χτύπημα κατά της καθαρίστριας Φωτεινή Νικηταρά με σιδερογροθιά – μια πράξη που τότε προκάλεσε σάλο!

Ο συνήγορος των αστυνομικών επιχείρησε να φυγομαχήσει, για άλλη μια φορά, με δικολαβικά επιχειρήματα στοχεύοντας στην παραγραφή (πέρασαν σχεδόν 5 χρόνια). Οι προσπάθειές του όμως έπεσαν στο κενό μετά από τις οργισμένες παρεμβάσεις των καθαριστριών που ταλαιπωρούνται εδώ και 5 χρόνια με στρεψοδικίες που επανειλημμένα αναβάλλουν τη δίκη, ενώ βρίσκονται απέναντι σε ένα συρφετό ψευδομαρτύρων που έρχονται για συμπαράσταση στον «ήρωα» που άσκησε βία στις απολυμένες γυναίκες όταν…. «απειλήθηκε» από μια καθαρίστρια.

O συνεχιστής της πολιτικής της ΝΔ/ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εξακολουθεί να διατηρεί στο αστυνομικό σώμα ακόμη και εκείνους τους αστυνομικούς που έχουν γίνει διαβόητοι για την απροκάλυπτη βία τους και ενθαρρύνει την αστυνομική βία - που της είναι απαραίτητη για να περάσει την αντιλαϊκή πολιτική της.

Το εργατικό κίνημα και οι αγωνιστές πρέπει να δώσουν το «παρών» στη δίκη την Τετάρτη 3 Απριλίου στις 9 π.μ. πιο μαζικά και αποφασιστικά. Τυχόν απαλλαγή του αστυνομικού, ή ακόμη χειρότερα καταδίκη των αγωνιστριών που τραυματίστηκαν (εκκρεμούν μηνύσεις για αρκετές ακόμη καθαρίστριες), θα αποθρασύνει την κρατική βία και καταστολή πάνω σε κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας και θα αποτελεί σοβαρό πλήγμα κατά του εργατικού κινήματος.

Απαιτούμε:
  • Να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο αστυνομικός των ΥΜΕΤ που τραυμάτισε την Ευαγγελία Αλεξάκη και Βάσω Γκόβα.
  • Να αθωωθεί η συναδέλφισσα Βάσω Γκόβα και να πάψει κάθε δίωξη κατά των αγωνιζόμενων καθαριστριών.
  • Να καταργηθούν τα ειδικά σώματα καταστολής (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΥΜΕΤ)


Πρωτοβουλία για τη δικαίωση των αγωνιζόμενων καθαριστριών


Aθήνα 30 Mαρτίου 2019
* H πρόεδρος του δικαστηρίου κάλεσε τους διαδίκους να είναι παρόντες την Τετάρτη 3 Απριλίου 8:45 γιατί πιθανόν να αλλάξει η αίθουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου