Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Σύσκεψη της Πρωτοβουλίας για τη δικαίωση των αγωνιζόμενων καθαριστριών


Σύσκεψη της Πρωτοβουλίας για τη δικαίωση των αγωνιζόμενων καθαριστριών 
Πέμπτη 9 Μαΐου, 6 μμ στο καφεβιβλιοπωλείο «Λοκομοτίβα» 
(γωνία Σολωμού και Μπόταση)

Για τη δίκη του αστυνομικού που χτύπησε με σιδερογροθιά 
την αγωνιζόμενη καθαρίστρια Φωτεινή Νικηταρά

Την Δευτέρα 13 Μαΐου στο Α Αυτόφωρο Μονομελές κτήριο 2 αίθουσα 3, γίνεται η δίκη του αστυνομικού που χτύπησε πισώπλατα με σιδερογροθιά την καθαρίστρια του Υπουργείου Οικονομικών Φωτεινή Νικηταρά στις 10 Ιουνίου του 2014.

Ο αγώνας των καθαριστριών που οδήγησε σε κατάρρευση την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου συνοδεύτηκε από πράξεις αγριότητας από τη μεριά των αστυνομικών οργάνων που αντανακλούσε το  πολιτικό αδιέξοδο της τότε συγκυβέρνησης και την αδυναμία της να κάμψει το κίνημα των απολυμένων καθαριστριών.

Η  διαθεσιμότητα του θρασύδειλου αστυνομικού έγινε αιτία για την εκδικητική και βίαιη δραστηριότητα και άλλου αστυνομικού, του Τσοκαναρίδη, που τραυμάτισε σοβαρά την καθαρίστρια Λίτσα Αλεξάκη και συνέλαβε αναίτια την καθαρίστρια Βάσω Γκόβα. Ο Τσοκαναρίδης τιμωρήθηκε πρωτόδικα στις 4 Απριλίου δικαιώνοντας τον αγώνα του κινήματος που πάλεψε για την τιμωρία της αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Το εργατικό κίνημα και οι αγωνιστές πρέπει να δώσουν το «παρών» στη δίκη την Δευτέρα 13 Μαΐου στις 9 π.μ. μαζικά και αποφασιστικά. Η σιδερογροθιά στην εργάτρια Φωτεινή που αγωνίστηκε για όλους τους εργαζόμενους για τη δικαίωση όλων των απολυμένων είναι γροθιά στο πρόσωπο της εργατικής τάξης και δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη γιατί θα αποθρασύνει την κρατική βία και καταστολή πάνω σε κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας και θα αποτελεί σοβαρό πλήγμα κατά του εργατικού κινήματος.

Καλούμε σε σύσκεψη της Πρωτοβουλίας για τη δικαίωση των αγωνιζόμενων καθαριστριών την Πέμπτη 9 Μαΐου, 6 μμστο καφεβιβλιοπωλείο «Λοκομοτίβα» (γωνία Σολωμού και Μπόταση).
Απαιτούμε:
  • Να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο θρασύδειλος αστυνομικός των ΜΑΤ που χτύπησε την καθαρίστρια Φωτεινή Νικηταρά και να διωχθεί από την αστυνομία.
  • Να πάψει κάθε δίωξη κατά των αγωνιζόμενων καθαριστριών.
  • Να καταργηθούν τα ειδικά σώματα καταστολής (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΥΜΕΤ)
Aθήνα 7 Μαΐου 2019
Πρωτοβουλία για τη δικαίωση των αγωνιζόμενων καθαριστριών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου