Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΑΝ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΕΣ


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΑΝ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΕΣ

Τετάρτη 17 Απριλίου 9 πμ στο κτήριο 13, αίθουσα 106, α’ όροφος στην Ευελπίδων

Μετά από αλλεπάλληλες αναβολές της δίκης του αστυνομικού που τραυμάτισε την καθαρίστρια του Υπουργείου Οικονομικών Ευαγγελία Αλεξάκη και συνέλαβε την καθαρίστρια Βάσω Γκόβα η δίκη που ξεκίνησε στις 3 Απριλίου συνεχίζεται την Τετάρτη 17 Απριλίου με τις καθαρίστριες αυτή τη φορά στο εδώλιο, αφού ο αστυνομικός άσκησε (προσχηματική) μήνυση η οποία συνεκδικάζεται.

Στη δίκη που έγινε στις 3 Απριλίου ζωντάνεψαν οι μνήμες από τον εμβληματικό αγώνα μέσα από τις μαρτυρίες καθαριστριών, συνδικαλιστών και αλληλέγγυων. Οι καθαρίστριες που θα καθίσουν στο εδώλιο αυτή τη φορά κατηγορούμενες από τους αστυνομικούς στάθηκαν απέναντι  από την τρόικα στις 10 Ιουλίου του 2014 όχι μόνο για την επιστροφή τους στη δουλειά αλλά και για λογαριασμό όλων των απολυμένων με τα μνημονιακά μέτρα.

Είναι σημαντικό για το κίνημα εργατικής αλληλεγγύης να υπάρχει μαζική παρουσία στη δίκη, την Τετάρτη 17 Απριλίου στις 9 π.μ.. Τυχόν απαλλαγή του αστυνομικού, ή ακόμη χειρότερα καταδίκη των αγωνιστριών που τραυματίστηκαν (εκκρεμούν μηνύσεις για αρκετές ακόμη καθαρίστριες), θα αποθρασύνει την κρατική βία και καταστολή πάνω σε κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας και θα αποτελεί σοβαρό πλήγμα κατά του εργατικού κινήματος.
Απαιτούμε:

  • Να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο αστυνομικός των ΥΜΕΤ που τραυμάτισε την Ευαγγελία Αλεξάκη και Βάσω Γκόβα.
  • Να αθωωθεί η συναδέλφισσα Βάσω Γκόβα και να πάψει κάθε δίωξη κατά των αγωνιζόμενων καθαριστριών.
  • Να καταργηθούν τα ειδικά σώματα καταστολής (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΥΜΕΤ)».






Πρωτοβουλία για τη δικαίωση των αγωνιζόμενων καθαριστριών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου